NICS probiotikus táplálék-kiegészítők. Élőflórás termékek.

Sokszor a legapróbb dolgok hozzák a legnagyobb változást!

Kurkuma a természetben

Indiában és Indonéziában termesztett aromás gyöktörzsű, nagy levelű évelő növény. Gyökere csöves, belül narancssárga, pépes állagú. A mérsékelt égöv alatt a kurkuma nem termeszthető kertben. 1870-es években vegyészek észrevették, hogy a narancssárga színű kurkumagyökér lúgos vegyületek hatására színét vörösre váltotta. E felismerés vezetett a „kurkumapapír” kifejlesztéséhez, melyet aztán a XIX. század végén elterjedten használtak a kémiai laboratóriumokban a lúgos kémhatás ellenőrzésére. Később a szerepét a lakmuszpapír vette át. A kurkuma az európai és az amerikai konyhakultúrában viszonylag új keletű, viszont annál gazdagabb múltra tekint vissza hazájában, Indiában, ahol évezredek óta ismerik és fogyasztják. A kurkuma megjelenése nemcsak a konyhaművészetet, de a növényi gyógyászatot is gazdagítja. India hagyományos ajurvédikus orvoslásban a kurkuma előkelő helyet foglal el: mint a jómód jelképe, úgy gondolták, a teljes testet megtisztítja. A hagyományos kínai orvosok szintén alkalmazzák a kurkumát. A kurkumát Indiában évezredeken át tisztelték kedvező hatásáért, így nem meglepő, hogy a legtöbb kutatást is ők végezték, felderítve a növény fő hatóanyagát – a kurkumint. A kurkuma kellemes ízű és illatú, de nagy mennyiségben íze kesernyés.

Tömjénfa a természetben

A tömjénfa tudományos neve a Boswellia Serrata. A tömjénfa félék alacsony trópusi fák és cserjék. A növények testét váladéktartók hálózzák be, amelyekben különleges balzsam vagy gyanta választódik ki és halmozódik fel. A tömjén az emberiség egyik legősibb kereskedelmi és luxuscikke volt, melyet napjaink kutatási eredményei révén ismét felfedez a terápia is. A gyantaféleségeknek ősidők óta szerepe van az egyházi szertartásokban, az ókori egyiptomiak és a föniciaiak is ismerték, vallási szertartásaikon füstölőszerként használták. Egyben bakterolid, és légfrissitő szerepet is tulajdonítottak neki. Az indiai ajurvédikus gyógyászat elterjedten alkalmazza ezt a növényt. Emellett az aromaterápia is kedveli a mentális ellazulás elősegítésére, a tömjénből előállított illóolajat a parfümipar fixálószerként hasznosítja. Hozzájárul a csontok, ízületek és izmok egészséges állapotának fenntartásához.

E-vitamin

Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben. Legfőbb természetes forrásai: búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, teljes gabonamagvak, tojás.

Miért fontos az E-vitamin?

Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Ez a termék hatféle élőflórát tartalmaz emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

Bővebben itt olvashat az élőflóráról és az inulinról.

Vissza a termékek oldalra >>>>>>>>

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 518
Tegnapi: 758
Heti: 518
Havi: 3 047
Össz.: 14 394
Oldal: Kurkuma
NICS probiotikus táplálék-kiegészítők. Élőflórás termékek. - © 2008 - 2018 - probiotikus.hupont.hu